montessorikristallen.se

Adress

Överås, Centrala Kinna

Telefon

0707-90 77 08

E-post

info@montessorikristallen.se

Om Kristallen

Med 30 års erfarenhet av Montessoriskolan Pärlan i Skene är vi nu glada att öppna vår systerförskola Kristallen i Kinna. Med flexibilitet i verksamheten skapar vi en dynamisk förskola med framåtanda.
Kristallens förskola tar emot barn i åldrarna 1- 5 år. I en trygg miljö inspireras barnen att lära sig livets första steg. Vår ambition är att se till varje barns unika behov, egna drivkraft att lära och utifrån den skapa ett lärande för livet. 
Med ett nära samarbete med familjer och lyhördhet för varje barns speciella behov vill vi skapa en välkomnande förskola där alla kan trivas och utvecklas i sin takt.

Om Maria Montessori

Maria Montessori, grundare av montessoripedagogiken, var Italiensk läkare och pedagog. Hon levde mellan åren 1870-1952. Montessorimetoden är idag spridd i alla världsdelar. Utbildning till montessorilärare ser i stort sett likadan ut världen över och montessoriklassrummen och materielen likaså. Montessorimetoden står för ett helhetstänkande. Montessoripedagogiken ligger till grund för all verksamhet på skolan. Hennes tro och förhoppning var att barnen med sina förmågor skulle bli världsmedborgare med ekologisk medvetenhet och viljan att leva i harmoni med världsalltet.